Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хамид Хамид: В Министерски съвет са взети решения тази прокуратура, която разкрива руските шпиони, да бъде закрита

Политика

Хамид Хамид: В Министерски съвет са взети решения тази прокуратура, която разкрива руските шпиони, да бъде закрита

Хамид Хамид: В Министерски съвет са взети решения тази прокуратура, която разкрива руските шпиони, да бъде закрита - Tribune.bg
Снимка:

По-рано днес стана ясно, че руски гражданин, ползващ се с дипломатически имунитет, е осъществявал нерегламентирана разузнавателна дейност

Чухме ясно от брифинга каква е работата. Каква е ситуацията с тези руски шпиони. Аз искам да ви насоча вниманието върху работата на Специализираната прокуратура и на Прокуратурата в България, че в Министерски съвет са взети решения тази прокуратура, която си върши работата и разкрива руските шпиони, да бъде закрита. Този въпрос към вносителите на тези решения. Някой се притеснява да не им разкрият шпионите най-вероятно. Това каза депутатът от ДПС Хамид Хамид по повод излязлата информация, че Специализираната прокуратура е заловила руски шпиони в България.

„Няма как да коментирам, защото нямам информация“, каза от своя страна Георги Свиленски от БСП.

По-рано днес от Специализираната прокуратура потвърдиха, че е образувано досъдебно производство за престъпления срещу Република България по чл. 105, ал. 1 от НК.

При разследването е установено, че руски гражданин, ползващ се с дипломатически имунитет, е осъществявал нерегламентирана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения, на територията на страната.

От прокуратурата посочват, че това е в противоречие и с Виенската конвенция за дипломатическите отношения. По тази причина главният прокурор е уведомил министъра на външните работи за събраните данни за предприемане на действия по компетентност.

Поздравявам Специализираната прокуратура и ДАНС за поредното разследване за шпионаж в полза на Руската федерация, застрашаващ националния интерес на България. Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев малко преди да излезе официалната информация по случая.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo Всички руски шпиони - вън от България!А другаря свински да не се прави на незнаещ!А наглият гном ,прокурочето червеногъзо от Разград,да си затваря устата,че заслужава само ритници!
02.03.2022 15:33 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати