Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харалан Александров: Арестът на лидера на опозицията е отчаян политически акт

Политика

Харалан Александров: Арестът на лидера на опозицията е отчаян политически акт

Харалан Александров: Арестът на лидера на опозицията е отчаян политически акт - Tribune.bg
Снимка:

„Доста радикален и отчаян политически акт е арестуването на лидера на опозицията“, коментира пред БТВ социалният антрополог Харалан Александров. Той разкри, че целта на акцията на МВР е да се върнат протестите против ГЕРБ.

„Политическият смисъл е очевиден. Има по-малко общо със справедливостта, отколкото с властта“, категоричен е социалният антрополог. 

„Арестът на лидера на опозицията разглеждам като компенсаторен опит да се покаже сила”, каза Александров. Той изрази опасения премиерът „да не прегори от толкова възпламеняване – срещу битката за възмездие, върховенството на закона и справедливата кауза срещу руската агресия”, но имаме нужда да се охладим, допълни антропологът.

„Според мен влизаме в нова спирала на регресията, дано има нормализиране. Властта в партиите потиска лидерството”, каза Александоров.

„Да не звучи конспиративно, но започва да изглежда сякаш това е част от мащабна хибридна акция за дестабилизиране на България. Сякап някой има интерес. Трябва да си поставим въпроса кой печели от хаоса и омразата?”, попита антропологът.

Според него има съвпадение между ареста и войната и това променя динамиката на руско-западните отношения.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати