Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харалан Александров: ДБ е като ремарке, заклещено за таратайката на „Промяната”, която се е устремила към дерето

Политика

Харалан Александров: ДБ е като ремарке, заклещено за таратайката на „Промяната”, която се е устремила към дерето

Харалан Александров: ДБ е като ремарке, заклещено за таратайката на Промяната, която се е устремила към дерето - Tribune.bg
Снимка:

Гордите родители на спасителите от Харвард ги разсиновиха - оказа се, че детето не било вундеркинд, а калпазанин

„ПП уверено върви по стъпките на ИТН, но конфликтът с президента е само следствие. Причината са фантастичните очаквания и надежди, с които бе напомпан този политически балон и които се провалиха безславно”, казва в интервю пред „24 часа” антропологът и преподавател Харалан Александров. По думите му  поредните спасители са били провъзгласени за икономически, политически и морални гении „Сега същите горди и грижовни родители набързо ги разсиновиха, отрекоха се от тях и ги обявиха за шарлатани. Оказа се, че детето не било вундеркинд, а било калпазанин и вместо да носи шестици и да радва мама, татко и баба, е започнало да се друса и да краде от кварталния супермаркет. Голям резил. Сега всеки от родителите обвинява другия, че го е заченал незаконно, от чуждо семе. И се надява час по-скоро отрочето да се пръждоса някъде, за да не му бере срама”, смята експертът.

Относно подкрепата на „Демократична България” към партията на Кирил Петков и Асен Василев, антропологът заяви, че те няма къде да ходят: „Демократична България” е като ремарке, заклещено за таратайката на “Промяната”, която се е устремила към дерето. ДБ подскачат и се тресат отзад в ремаркето и отчаяно се опитват да се откачат, но вече е късно. Щеше да е забавно, ако не беше толкова тъжно”.  Според него ДБ са предали политическите си съюзници и са се сдушили с враговете.

Харалан Александоров обясни, че с ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова, разпореден в „тъмна доба” от Кирил Петков и Бойко Рашков към обществото е било изпратено ясно послание – „всеки, който има власт, може безнаказано да злоупотребява с нея”.

„След като премиерът може да се саморазправи с лидера на опозицията, защото така му е кефнало, значи всичко е позволено”.

„Нещо повече - погазването на законите и упражняването на насилие се превръщат в символ на успеха, стават секси. Колкото по-безпардонно, нагло и арогантно се държиш, толкова повече ти се възхищава оскотялата тълпа. Това е срив на цивилизацията”, смята антропологът.

 

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети