Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харалан Александров: Не изключвам правителство на малцинството

Политика

Харалан Александров: Не изключвам правителство на малцинството

Харалан Александров: Не изключвам правителство на малцинството - Tribune.bg

„Колективното съзнание е доста объркано и напоследък е склонно към халюцинации  - по политически и климатични причини. Мисля, че високите температури помагат“, заяви пред Нова телевизия социалният антрополог Харалан Александров.

По думите му „не виждам какво друго да бъде – или ще е коалиция, с ясно коалиционно споразумение, или ако всички се опитат да избягат от отговорност за пореден път – ще отидем на нови избори”.

„Не изключвам и варианта с правителство на малцинството. Защото, ако не успее да събере подкрепа – по-добрият вариант, поне според мен, за Борисов и ГЕРБ – като партия победител, да направи правителство на малцинството и да покани всеки да го подкрепи. Тогава, разбира се, ще има плаващи мнозинства и пазарлъци и отново ще трябва да бъде обяснявано защо в името на обществото благо е допустим такъв компромис”, допълни той.

„Опитът на Борисов е очевиден. Слави Трифонов управляваше добре шоуто си, беше водещ шоумен и е работохолик. Пеевски също е хиперкативен“, смята антропологът.

„Много е вероятно да има определени търкания между двамата - Борисов и Пеевски, но дали ще ги видим, или не, е друг въпрос“, смята Левон Хампарцумян, който също беше в студиото.

Според Александров мечтата на мнозина била да видят „сблъсък между два едри камъка, но малко било вероятно да се случи“.  Той е проучил, че хората от ГЕРБ вече приемат Пеевски, особено след „злополучните отношение с ПП-ДБ, Пеевски започнал да става все по-приемлив“. По повод на списъка Магнитски каза, че „вече на никой не му пука кой за какво е санкциониран“.

„Това не е водещия белег за харесване или нехаресване, причините за харесване или нехаресване, не са външни, а вътрешни“, смята Александров.

Според Александров коалиция на малцинството е по-добрият вариант за ГЕРБ. Той добави, че „вече сме успели да направим политическия компромис нещо лошо“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати