Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харалан Александров: Радев е баща на настоящата ситуация, а Рашков е негов аватар

Политика

Харалан Александров: Радев е баща на настоящата ситуация, а Рашков е негов аватар

Харалан Александров: Радев е баща на настоящата ситуация, а Рашков е негов аватар - Tribune.bg
Снимка:

ПП успяха да „наритат“ своите партньори от „Демократична България“, ИТН и БСП, смята антропологът

„Хазарта много подхожда на ситуацията. Масата, на която се играе играта, обаче е много нестабилна, заровете са хвърлени и всички клатят масата“, заяви в „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS антропологът Харалан Александров.

Според него Румен Радев е бащата на това начинание, а Бойко Рашков е негов аватар. Той е носителят на силата, на потенциалната репресия. Един от начините да се управлява в такава несигурна ситуация е репресия. Предстои напрежение от предстоящ опит за еманципация на „Продължаваме промяната“ от Румен Радев“, прогнозира Александров.

„Не знаем какви са иконите на новия култ „Продължаваме промяната“, на пръв поглед това е пазарната икономика, либерализма. Те говорят за нулева корупция, край на прехода, ако не го правят, те няма да имат никакъв шанс да продължат“, заяви още социалният антрополог.

„Тази идеология ще се разгръща в нови практики и отношения. Другите партии преживяха своята травма, в БСП тепърва ще бъдат травмирани. Най-добре от това се възползва Корнелия Нинова, която може да се окаже най-печелившият политик от тази ситуация“, добави Харалан Александров.

За него от „Продължаваме промяната“ са успели да „наритат“ своите партньори от „Демократична България“, ИТН и БСП.

От друга страна Александров се страхува, че „Възраждане“ ще продължи „своя мрачен възход“. Според него има пряка връзка на организацията с „Атака“, а Костадинов има своите лидерски качества и влиянието му ще нараства през следващите години.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети