Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харизанов: Ако така вървят нещата в БСП, аз съм твърдо против Нинова да подава оставка

Политика

Харизанов: Ако така вървят нещата в БСП, аз съм твърдо против Нинова да подава оставка

Снимка:

„Ситуацията е сложна и вариантите за съставяне на кабинет са твърде много“, коментира в студиото на бТВ политологът Георги Харизанов. „Липсваше съдържателна кампания. Ние не знаем фундаментални политически позиции на силите. Ние не знам геополитическата ориентация на „Има такъв народ“. Не знаем и какви са управленските идеи“, подчерта политологът Росен Карадимов, който беше в студиото с Харизанов. Според Карадимов  БСП е претърпяла тежко поражение, но се е позиционирала така, че без нея не може нищо практически да се реализира в парламента, ако се спазят обещанията, дадени преди изборите. Според него това е качествено нова ситуация, в която нямаш ресурс да водиш политическата инициатива, но имаш достатъчно ресурс, за да зависи от теб всяко ключово решение.

Георги Харизанов пък обясни неподадената оставка на Корнелия Нинова с това, че тя е известна с такива маневри. Тя подаде оставка веднъж, после я оттегли, обясни той.

„Тя е съвсем скоро избрана с огромно мнозинство, пряко от членовете на БСП. Ако така продължават да вървят резултатите на социалистическата партия, аз съм силно против Нинова да подава оставка“, коментира политологът. 

„В ГЕРБ са осъзнати няколко неща. Оставането в опозиция или тръгването към нови избори са напълно възможни сценарии. От всякъде се чува „Долу ГЕРБ“, но това, което не чух, е кой ще бъде премиер“, отбеляза Харизанов.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още