Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харизанов: Качеството на политическият дебат е отвратително ниско и е много жалко

Политика

Харизанов: Качеството на политическият дебат е отвратително ниско и е много жалко

Снимка:

Позитивният елемент в случващото се е, че се завърна истинската политика, има истинско противопоставяне, има истински дебат, истински сблъсък. Така изпълнителният директор на ТВ „Европа” коментира пред БГНЕС политическата ситуация в страната. Според него положителното обаче приключва дотук.

„Лошото е в рязкото сваляне на нивото, в отвратителния език, който използват политиците, ако щете и кръщавайки партиите си. В изключително ниското ниво на страсти, които виждаме от парламентарната трибуна, начинът, по който народни представители се обиждат, като по този начин обиждат и избирателите. Те като че ли забравят, че цялата им мисия е да работят за хората”, коментира той.

Харизанов добави още, че когато падне адреналинът нещата ще станат по-добре за всички, но изрази скептицизъм по отношение на това кога и дали ще се случи.

„Дебатът се е върнал и политическият градус е висок, но качеството на политическият дебат е отвратително ниско и е много жалко. В последните дни дори нямам желание да наблюдавам политиката“, каза изпълнителният директор.

Според него действията на лидера на „Има такъв народ” Слави Трифонов в случая са правилни и той лично е доволен, че не се е плъзнал по плоскостта.

„Мисля, че никой там (в ИТН – бел. ред) не е имал разчета, че ще му бъде възложена отговорността да управлява държавата. Никога не ми е приличало на проект, който е създаден с тази цел. Това е проект, който е създаден около една определена мисия, онази от референдума и желанието си да бъде коректив и непрекъснато да напомня на политиците къде бъркат“, коментира Харизанов. Той добави, че не е изненадан от това, че те не искат да се превърнат в системни политици и не желаят да носят отговорност за управлението на страната.

„Изненадата се състоя на самите избори, но всичко след това като че ли е закономерно“, подчерта той.

По отношение на мотива на Трифонов да откаже да състави кабинет, Харизанов каза, че с 50 депутати няма как да бъдеш независим и за да постигне кворум е необходимо да ходи и да се моли на останалите в парламента.

"Необходимо е да ходи и да се моли на председателите на двете протестни коалиции, за да достигне до цифрата 92. След това да се помоли на социалистите или ДПС да му направят кворума. Няма как да стане. По-добре, че останаха здраво стъпили на земята и не тръгнаха по този път. Нямаше да доведе до нищо добро“, убеден е Харизанов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още