Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харизанов: Румен Радев е силно ангажиран с предизборната мисия на БСП

Политика

Харизанов: Румен Радев е силно ангажиран с предизборната мисия на БСП

Харизанов: Румен Радев е силно ангажиран с предизборната мисия на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Твърдението, че е равноотдалечен от политическите партии, е смехотворно, каза политическият анализатор

Президентът Румен Радев е силно ангажиран с предизборната мисия на БСП. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов и определи твърдението на държавния глава, че е „равноотдалечен от политическите партии“ за „смехотворно“.

„Виждаме тази активност, желание да се излъчват непрекъснато политически послания, насочени срещу управляващите и обслужващи опозицията. На лице са много странни инициативи, като вчерашната среща с главния прокурор. Президентът не е част от избора на нов главен прокурор и няма като какъв да провежда консултации по този избор. Той може да подпише указа за назначаване на нов главен прокурор, след като той е избран от Висшия съдебен съвет (ВСС)“, каза Харизанов пред БНТ.

Политическият анализатор припомни, че по времето на предизборната си кампания Радев е започвал винаги речите си с „Ще работя за…“. „След като беше избран за президент, заяви, че не е част от законодателния процес и няма да контактува с правителството, само ще налага вето. Единственото, което той направи, на фона на претенцията, че е равноотдалечен от всички политически партии, е да седне с целия си екип и да обсъжда „Визия за България“, допълни Харизанов.

Той коментира и изказването на Радев по повод на преговорите за строежа на завод от германският aвтoмoбилен пpoизвoдитeл "Фолксваген". „Специално за завода на „Фолксваген“ аз поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и с водената от него делегация“, заяви държавния глава преди дни. „Освен глупаво, не е и вярно. По тези преговори, работят много хора, които въобще не са свързани с президента. Дори е възможно да видим в поведението на президента и съпругата му Десислава Радева саботаж. Изказванията на Радева, са против Германия и обиждат граждани на тази страна. Въпреки усилията им, да саботират преговорите с „Фолксваген“, тези преговори ще завършат с успех за България", каза Харизанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Крадливия президент Като няма комисионна за мен за какво ми е завод.
14.05.2019 11:28 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" НАЧЕЛО С КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРА "БУДА" И ЗА НЕГРАМОТНИЯ ИМ ЕЛЕКТОРАТ
14.05.2019 12:09

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати