Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харизанов за Радев: Да бъде по-обран, когато коментира записи. Чухме неговите СРС-та, обект е на дело в КС

Политика

Харизанов за Радев: Да бъде по-обран, когато коментира записи. Чухме неговите СРС-та, обект е на дело в КС

Снимка:

„Нинова казва, че всеки неин критик, е човек на Борисов и ГЕРБ. Към този момент можем да кажем, че повече от половината социалистическа партия на ГЕРБ и на Бойко Борисов. Извън шегата, естествено, че е много важно да има смислени опозиционни лидери.“ Това заяви пред БНТ анализаторът Георги Харизанов. Според него всяко едно управление има нужда от критики, но те трябва да бъдат основателни.

„Станишев настоятелно посъветва Нинова да спре да лъже, тъй като това се превръща в основна черта на нейната политическа кариера“, каза още Харизанов.

Той коментира и повишеното доверие към управлението във връзка с пандемията от коронавируса, както и последвалото огласяване на запис, за който се твърди, че е на премиера Борисов. Харизанов заяви, че е работа на правоохранителните органи да проверят дали записът е автентичен. И допълни: „Не беше толкова отдавна времето, когато бяха огласени законни СРС-та и то с участието на самия президент. Не беше толкова отдавна времето, когато ние разбрахме как той с шефа на ВВС се уговаря да забавят или смачкат проверка на антикорупционни орган срещу неговата съпруга. Също как президентът нарича работата на антикорупционния орган – „простотии“.

По думите му не бива да се забравя и това, че в момента президентът е обект на питане от страна на прокуратурата към Конституционния съд дали могат да му бъдат повдигнати обвинения. „Което ни води на мисълта, че прокуратурата има достатъчно доказателства, за да предприеме този си ход“, каза още анализаторът.

„Мисля си, че господин Радев трябва да е доста по-обран, когато навлиза в тази материя“, коментира Харизанов призива на Радев записът, за който се твърди, че е на премиера, да бъде проверен.

Кабинетът понася имиджови щети, защото взима мерки. Очевидно тези имиджови щети не се пренасят сред обществените нагласи, добави той.

„Промени в кабинета не трябва да бъдат правени под натиска на хора, които на президента му се виждат изключително убедителни, които хора в личния си живот водят разговор със съдружниците си от типа на: „Който ме предава, умира“. Ако властта се огъва на такъв тип хора, по-добре да закриваме държавата. Очевидно изпълнителната власт няма намерение да се поддава на такива хора, което е изключително добра новина“, добави Харизанов по повод атаките на обвиняемия Васил Божков.  


Коментари (2)

Напоително некомпетентният пак се оля. В КС няма дела, има питане на милиционера-каскет, който няма юридическо образование, за конституционни въпроси, които и първокурсници по право, могат да отговорят. Няма казус, няма престъпление, има активно мероприятие към президента от мутрите.А ГМР сам си прави активните цинизми и позори.
16.06.2020 23:20 / Отговор
коментар Ами отиди ти на мястото на Гешев щом си по-знещ, и по-можещ!Мафията си иска държавата както беше в ръцете и само 20г от 90г до 2010г!За последно беше на власт след изземването на властта 2013г!
17.06.2020 07:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още