Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хасан Адемов: Ако продължаваме така, площадната демокрация ще започне да диктува правилата

Политика

Хасан Адемов: Ако продължаваме така, площадната демокрация ще започне да диктува правилата

Хасан Адемов: Ако продължаваме така, площадната демокрация ще започне да диктува правилата - Tribune.bg
Снимка:

Ако продължаваме така, площадната демокрация ще започне да диктува правилата, коментира пред БНТ вчерашните протести депутатът от ДПС Хасан Адемов. По думите му отстраняването на председателя на Народното събрание/НС/ е напълно нормална парламентарна практика. 

"И други години е имало такива действия в НС, които са изцяло в рамките на демократичния процес. Нищо извън Конституцията и правилника не се е случило", подчерта Адемов. Според него вчерашният протест в подкрепа на правителството е бил незаконен.

"Оказа се, че един незаконен протест, защото той не е разрешен от Столична община, наруши спокойствието на НС. Управляващите обраха овациите на своите избиратели, като оставиха останалите опозиционни представители в НС. Очевидно е че това правителство трябва да си отиде и то ще си отиде", подчерта депутатът.
Той допълни, че управляващите не се ангажират с дата на обсъждането на вота на недоверие, защото искат да използват времето дотогава, за да убедят депутати от ИТН да подкрепят правителството.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети