Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хасан Адемов за COVID-19: Щетите бяха минимизирани, доколкото това е възможно

Политика

Хасан Адемов за COVID-19: Щетите бяха минимизирани, доколкото това е възможно

Снимка:

Добре съм, аз съм един от 880-те оздравели в България. Искам да благодаря на медиците, че преборих това заболяване. Това заяви за БНТ депутатът от ДПС Хасан Адемов, който бе първият народен представител с положителна проба за коронавирус.

По думите му коронавирусната инфекция протича по различен начин – в зависимост от възрастта, пола, придружаващите заболявания.

„Включително и аз казвах, че това е едно заболяване, което протича като сезонна вирусна инфекция, но то протича достатъчно сериозно, с разгърната клинична картина“, обясни той.

„Тази криза показа нагледно у нас, че има проблем с недостигащи медицински специалисти. Неслучайно се наложи и подкрепата от доброволци, но здравни специалисти няма не само у нас, но и в цял свят. Очевидно е че мотивацията на младите лекари да останат у нас, не е на необходимото ниво“, посочи той.

Според Адемов реформата в здравеопазването няма да се случи до края на мандата на това правителство.

„За реформата се мисли и говори от 30 г., но за съжаление тя не е реализирана. В условия на криза, независимо от мобилизацията, се стигна до ситуация, при която в определени региони се стигна до недостиг на кадри - Сливен, Ямбол. Очевидно е, че реформа до края на този мандат няма как да се случи. За да може да се реализира тя, трябва да има максимално ниво на съгласие, не само политическо, а и сред обществото ни“, настоя той.

По думите му мерките, които бяха предприети от Националния оперативен щаб, бяха достатъчно сериозни и адекватни. „Щетите бяха минимизирани, доколкото това е възможно“, каза той.

В заключение Хасан Адемов обяви, че ДПС ще подкрепи мерките на правителството за намаленото ДДС-то за ресторантите.

„Това е грешка, но е временна мярка, до края на 2021-ва, но на този етап това е правилното решение“, смята той.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още