Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хасковски социалисти: Елена Йончева застана срещу хората, гласували ѝ доверие

Политика

Хасковски социалисти: Елена Йончева застана срещу хората, гласували ѝ доверие

Хасковски социалисти: Елена Йончева застана срещу хората, гласували ѝ доверие - Tribune.bg
Снимка:

Има разминаване в тезите, които е застъпвала преди и сега, казват съпартийците на Йончева

Хасковските социалисти снеха политическото си доверие от Елена Йончева и излязоха с декларация, в която я обвиняват, че е застанала срещу хората, които са ѝ гласували доверие. Общинските председатели на БСП напомнят, че преди да бъде избрана за евродепутат Йончева е била народен представител от Хасково.

„С изненада констатираме в последните изказвания на г-жа Йончева, че има разминаване в тезите, които е застъпвала и настоящите. Ние сме дълбоко разочаровани от факта, че толкова много време сме водили битки рамо до рамо. Били сме постоянна категорична подкрепа за работата, която е вършила в нейния мандат като народен представител и по-късно като депутат в Европарламента”, изтъква пред Нова телевизия общинският председател на БСП - Хасково Камен Тодоров. За него разминаването в позициите на Йончева се случва в момент, когато БСП е абсолютно консолидирана и обединена след Конгреса.

„Можем да вървим напред и да направим вътрешна реформа, за да искаме категорично и подкрепа от нашите съграждани на предстоящите парламентарни избори. Виждаме една тенденция за услужливо подкрепяне на тези на Борисов – първо от наши, вече бивши членове на партията, сега наблюдаваме как и Йончева зави в своите тези”, уточнява Тодоров.

Инициативата за декларацията идва от Симеоновград, посочи общинският председател на БСП в града Никола Георгиев.

„Ние подкрепяме линията на партията, която взехме на Конгреса. Тя е предсрочни избори и тяхното спечелване и влизане на БСП от парадния вход на властта”, добави Георгиев.

Съпартийците на Йончева не приемат думите й, че БСП не е конструктивна опозиция на управлението.

„Ние в столетницата изповядваме тезата, че сме конструктивна опозиция. Въпреки че не се включваме активно като организатори в протестите, ние всеки ден участваме в тях. Не мога да разбера защо в момент, в който партията възвръща своето доверие, повдигаме тази тема”, допълни Стамо Стамов.

Според общинския председател на БСП – Димитровград Пламен Панев няма да се стигне до разпад в партията, а ще има консолидация.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Гражданска Позиция АМИ УВАЖАЕМИ ДРУГАРИ ОТ ХАСКОВО ВЗЕМЕТЕ ПРАТЕТЕ ПИСМО ДО БРЮКСЕЛ ТОГАВА !
КАКВО ЧАКАТЕ! ДА ОЗОВАТ ЙОНЧЕВА! ЧЕ СТЕ СВАЛИЛИ ДОВЕРИЕТО ОТ НЕЯ!
И ДРУГ ПЪТ МИСЛЕТЕ НА КОГО ГЛАСУВАТЕ!
ДОВЕРИЕ
06.10.2020 10:58 / Отговор
ИЗМАМЕНИТЕ КАМИЛЧЕТА.......... ЧЕ КОГА РУСИЯ НЕ Е ПРОДАВАЛА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ? - ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ И ТО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИСТОРИЦИ.
06.10.2020 11:32 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети