Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хазарта за 8 месеца разбрал как децата от домовете да не стават „проститутки, крадци или убийци“

Политика

Хазарта за 8 месеца разбрал как децата от домовете да не стават „проститутки, крадци или убийци“

Хазарта за 8 месеца разбрал как децата от домовете да не стават проститутки, крадци или убийци - Tribune.bg
Снимка:

11-годишно момиче от дом за деца, иска или не, вече е част от предизборната кампания на депутата от ПП

Лични сърцераздирателни истории – това явно ще е пиар формулата на кандидатите за парламента от „Продължаваме промяната“ в настоящата предизборна кампания. След като Даниел Лорер стана обект на подигравки, след като няколко пъти за два дни разказа как се е разхождал с баба си, Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, описа запознанството си с 11-годишно изоставено дете, което убедил да се научи да чете в замяна на запознанство с фолк-певец.

Кандидат-депутатът твърди, че това е, което го е накарало да се кандидатира отново.

„Влязох в 47-то Народно събрание супер неподготвен. Обикновеното ми човешко желание да помогна хич не беше достатъчно. Една щастлива среща миналия декември обаче преобърна всичко. Започнах доста неуверено, но само месец след началото вече знаех, че това е пътят. Мога да го кажа спокойно, макар да знам колко е самохвално - аз променям съдбата на тия деца“, написа той в профила си във Фейсбук.

Според собствената му оценка, за осемте месеца в Парламента е научил кои закони трябва да се променят и как, за да станат нещата за децата в домовете по-добри.

„Ще ги променим. Научих обаче и нещо много по-важно - тези деца нямат нужда от вафли, от износени дрехи или от съжаление. На тях им трябва социален и културен живот, и най-вече - малко внимание. Е, има един депутат, дето е готов да им го даде. И вместо да се превърнат в проститутки, крадци или убийци - те ще станат достойни хора. Така я разбирам аз процедурата по начина на водене“, пише той.

„В края на август от дома ми изпратиха клипче. Вече срича. Да, ще успее до декември, знам го. И ще го докарам тогава оня хубавец при нея, та ако ще и да трябва да спя на изтривалката пред „Пайнер“, пише още Петров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети