Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хекимян на среща с IT сектора, обсъдиха технологично училище и дигитализация на услугите

Политика

Хекимян на среща с IT сектора, обсъдиха технологично училище и дигитализация на услугите

Хекимян на среща с IT сектора, обсъдиха технологично училище и дигитализация на услугите - Tribune.bg

„Секторът на информационните и компютърни технологии е един от най-бързоразвиващите се в София, а бизнесът иска да има подготвени кадри. Затова в моята програма залагаме създаването на ново общинско технологично училище. Това е начинът да подпомогнем бизнеса и да инвестираме в професионалното развитие на децата ни“, това заяви Антон Хекимян, кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС, на среща с представителите на ИТ-общността. Той представи програмата си в секторите „Образование“ и „Дигитализация“ пред представители на организациите БАЙТ, БАСКОМ и ИКТ Клъстер.

„София има потенциал да се превърне в образователен и научен център, а дигитализацията е неизменна част от работата ни. Общината вече е заложила дигитализацията на много от услугите, които предоставя, а целта е по-голяма бързина, ефективност и най-вече прозрачност на процесите. Това е начина да се повишава и доверието на хората към институциите“, заяви още Хекимян.

По думите му добър пример е ползването на електронната карта за градски транспорт-ежедневно в София над 70 хиляди пътувания се извършват директно с банкови карти. Това е голямо улеснение за гражданите.

Той определи диалога със сектора като изключително важен и се ангажира това да продължи, за да може с общи усилия да се развива дигитализация на процесите в общината и инвестициите в образованието и професионалното израстване на децата и младите хора.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети