Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хекимян в старата си телевизия: bTV е бил мой втори дом, не съм обмислял със седмици номинацията

Политика

Хекимян в старата си телевизия: bTV е бил мой втори дом, не съм обмислял със седмици номинацията

Хекимян в старата си телевизия: bTV е бил мой втори дом, не съм обмислял със седмици номинацията - Tribune.bg

Като журналист хората ме питаха – какво се случи, нали трябваше да има нов морал?

„Аз не виждам съмнение, което трябва да отхвърля. До момента, в който съм изпълнявал длъжността директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ и в момента, в който съм приел кандидатурата, отношенията ни с bTV са приключили много бързо“.

Това каза в предаването „Лице в лице“ кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

„bTV е бил мой втори роден дом. Докато съм работил като репортер, водещ и мениджър, съм работил с ясната мисъл, че не искам по никакъв начин да има репутационна щета. Работил съм винаги, за да защитавам доброто име на телевизията“, посочи той.

„За да се почувстваш в дом, трябва да те приемат като свой. Радвам се, че за седмица и половина заедно с отбора, който работи за София, видях в очите на хората хъс за победа. Видях и приемането от тяхна страна. В мое лице ще имат защитник на техния труд. Няма защо да се лъжем – работата за София е подлагана дълго време на критика, често основателна. Не може да бъде отречено, че за София беше направено много“, коментира кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС.

„Аз съм номиниран. Господин Борисов най-правилно и точно може да отговори на въпроса за структурите. Аз не искам да изпадам в детайли от кухните. Сред номинациите на структурите са били и имената на други журналисти. Аз не съм партиен член, не обмислям това“, подчерта той.

„Други журналисти, които са получили подкрепа от структурите, означава едно – хората в партията виждат в хората като нас, които се занимаваме с обществени дейности, личности, които могат да свършат работа за града. Това е много важно“, коментира Хекимян.

„Периодът след предложението беше кратък. Не е обмисляно нито седмици, нито месеци. Много кратко беше времето, в което аз трябваше да взема решение. Исках да го направя, защото исках да работя за София – мястото, на което съм изградил живота и кариерата си. Има моменти в живота на човек, в които трябва да се вземе решение и да се поеме отговорност. Залогът на тази кампания е голям - залогът да не бъде дръпната ръчната спирачка и да не се развива градът. Има хора и партии, които са задраскали от бюджета на София проекти, свързани с метрото за 200 милиона лева, задраскали са проекти за ВиК на София“, напомни той.

„Обикалял съм страната през тези месеци и като журналист хората са идвали при мен и са ми казвали – какво се случи, нали трябваше да има друга политика и нов морал? Знаете ли колко хора са разочаровани? Няма нов морал, има етика и принципи, които трябва да бъдат спазвани“, посочи той.

„Програмата, по която се работи в Столичната община и през тази седмица и половина разказвам на хората по време на нашите срещи, е програма, която е заложена, по нея се работи и продължава да се работи. Работата за София не трябва да спира. Имаше няколко опита за „дърпане на ръчната спирачка“. Ние не искаме работата за София да спре. Това може да се случи, ако гласоподавателите ни гласуват доверие. Те могат да направят своята преценка какво е свършено за София и какво не. Разходете из София, из кварталите и вижте какво е направено и изградено“.

„Когато започва всеки един ремонт, ние ще искаме в този ремонт от началото до края, да има стандарти и да се спазват“, подчерта Хекимян.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети