Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Херо Мустафа и Панайотов обсъдиха модернизацията на армията

Политика

Херо Мустафа и Панайотов обсъдиха модернизацията на армията

Снимка:

В рамките на установеното добро сътрудничество между Министерството на отбраната и Посолството на САЩ бе проведена среща между Георги Панайотов и Херо Мустафа. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По време на двустранните разговори бяха разгледани теми, свързани с развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, в частност придобиването на нови 3D радари, както и възможностите за провеждане на инициативи в сферата на киберотбраната. Двете страни обмениха мнения и по текущи въпроси, касаещи наличната авиационна техника в Българската армия.

Посланик Мустафа отбеляза интересът на американската страна за подписването на Административно споразумение (АА) с Европейската агенция по отбраната, което ще позволи на САЩ да участва в реализирането на проекти по линия на инициативата за Постоянно структурирано сътрудничество на ЕС (ПЕСКО).

В рамките на срещата бяха обсъдени и възможностите за провеждането на преглед по постигнатия напредък на изпълнението на заложените приоритети в подписаната през октомври 2020 г. „Пътна карта за сътрудничество в отбраната между Република България и САЩ (2020-2030 г.)“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още