Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Херо Мустафа: САЩ и България никога не са имали по-силни връзки

Политика

Херо Мустафа: САЩ и България никога не са имали по-силни връзки

Херо Мустафа: САЩ и България никога не са имали по-силни връзки - Tribune.bg
Снимка:

Това се дължи на стратегическата среща на премиера Бойко Борисов и на американския президент Доналд Тръмп, посочи посланикът

САЩ и България никога не са имали по-силни връзки. Това се дължи на стратегическата среща на премиера Бойко Борисов и на американския президент Доналд Тръмп, както и на усилията на вътрешния министър Младен Маринов в борбата срещу организираната престъпност и тероризма, който е международен проблем. Това каза американският посланик в София Херо Мустафа по време на годишния форум за устойчивост на Западните Балкани, предава БГНЕС.

Според нея много е важно държавите, неправителствените организации и хората да се обединят в тази обща битка срещу насилствения екстремизъм.

„Сигурността и благосъстоянието на страните от Западните Балкани са важни за трансатлантическите отношения на Щатите и Европа. Силни Западни Балкани означава силна Европа, която е наш ключов партньор. За нас е важно страните от този регион да са част от Европейския съюз и от НАТО, ако се стремят към това“, каза още тя.

Министри на вътрешните работи от Западните Балкани се събраха днес на събитие, организирано от правителствата на САЩ и България, за да обсъдят борбата с насилствения екстремизъм. Всички държави постигнаха съгласие да направят повече заедно. Помощник държавният секретар на САЩ Денис Натали предвожда американската делегация.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети