Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хинков се зарече: Ако се установи, че данните в доклада за „Пирогов“ са измислени, ще си подам оставката

Политика

Хинков се зарече: Ако се установи, че данните в доклада за „Пирогов“ са измислени, ще си подам оставката

Хинков се зарече: Ако се установи, че данните в доклада за Пирогов са измислени, ще си подам оставката - Tribune.bg
Снимка:

"Ако се установи, че данните в този доклад са измислени от експертите, които са писали доклада, аз ще си подам оставката, но не мога да си представя, че тези цифри, подкрепени с документи, не са нарушения", заяви пред БНТ министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

"Ако има някакви връзки и взаимозависимости аз не ги знам, реакцията е неправомерна и небалансирана - от едната страна стои един човек, в "Пирогов" са настъпили много промени пред годините, сменяни са много директори, това е нормален процес и изведнъж се получи такава политическа реакция", допълни здравният министър.

По думите му финансовото състояние на "Пирогов" не е това, което се описва от директора.

"Подготвил съм писмо с питане до юристите на Министерския съвет какво да правя в този случай, тъй като аз съм подчинен на премиера и съм част от МС, а не от Народното събрание. Такова решение на здравната комисия е прецедент, те могат да препоръчат, но не знам дали трябва да се съобразя с това решение като ултимативно", коментира проф. Хинков.

Той подчерта, че същественото е, че има конкретни нарушения на Закона за обществените поръчки от конкретно материално отговорно лице - директорът на "Пирогов".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети