Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хр. Иванов за ИТН и "Възраждане": Толкова си могат. Не ме притеснява обжалване на Конституцията

Политика

Хр. Иванов за ИТН и "Възраждане": Толкова си могат. Не ме притеснява обжалване на Конституцията

Хр. Иванов за ИТН и Възраждане: Толкова си могат. Не ме притеснява обжалване на Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

„Няма притеснение от това, че промените в Конституцията ще бъдат обжалвани пред Конституционния съд“. Това каза Христо Иванов от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България". Депутатът говори пред журналисти, след като народните представители гласуваха на второ четене промените в основния закон на страната.

По-рано днес от "Възраждане" и "Има такъв народ" казаха, че ще обжалват промените.

„Бяха гласувани поредица от значими промени, основната тема беше свързана със съдебната власт, с това да има независим съд и отчетна прокуратура. Тези промени ще продължат с промени в Закона за съдебната власт и процесуалните закони, които докрай ще изградят новите елементи в конструкцията на съдебната власт, така че да има независимост на съда и автономност на прокуратурата при условия на отчетност и гаранция на нейната ефективност“, коментира Иванов.

Очаква се законите да бъдат променени в шестмесечен срок.

„Беше променен моделът на служебното правителство, така че да не дава възможност за президентско управление. Да има независим ограничен кабинет, който да провежда изборите“, каза още депутатът.

„Останалите проявиха безсилие“, каза Христо Иванов по повод това, че депутатите от „Възраждане“ и „Има такъв народ“ (ИТН) напуснаха пленарна зала и не участваха в гласуването на промените в основния закон.

„Жалко е, но толкова могат“, добави още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети