Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христиан Митев: Изненада ме тази оставка на министър Кирилов

Политика

Христиан Митев: Изненада ме тази оставка на министър Кирилов

Христиан Митев: Изненада ме тази оставка на министър Кирилов - Tribune.bg
Снимка:

"За мен е изненада тази оставка на министър Данаил Кирилов", заяви пред БНР депутатът от "Обединени патриоти" Христиан Митев, зам.-председател на правната комисия в Народното събрание. Той посочи, че не може да я коментира, защото не са ясни мотивите за нея.

"Не виждам причина за подаване на оставка в резултат на работата му. Не откривам съществени пропуски в неговата работа. Като правосъден министър той се справя добре", категоричен беше Митев.

Според него няма как Кирилов да бъде хвален или укоряван за изработването на проекта за нова Конституция, предложен от ГЕРБ, тъй като той е създаден от работна група, а не лично от министъра:

"Който и да беше предложил проект за изменение на Конституцията или за нова, щеше да срещне същите или по-големи критики".

По думите на Митев Министерството на правосъдието е в квотата на партия ГЕРБ и те трябва да решат кой да замени Данаил Кирилов на поста министър, но посочи, че в Коалиционното споразумение е записано, че оставката се коментира с партньорите в управлението.

"Въпрос на бъдещи разговори е дали "Обединени патриоти" ще подкрепим тази оставка", уточни депутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

plebs Причина е злобата на троловете на фракцията на Нинова и партията на Хр.Иванов във фейсбук.
26.08.2020 15:32 / Отговор
Тартаковер Има една забавна комедия "Братовчед ми Вини". Даже май имаше "Оскар", но това е без значение. Като гледах некадърника Дани Кирилов, често си представях онзи жалък, комичен нещастник в адвокатската професия Вини. Там обаче той спечели делото, в което имаше обвинени за убийство две момчета. Разбира се, с прекрасната помощ на хубавата си приятелка и безработна фризьорка. Но това е филм, реалностите в живото са съвсем различни. Може ли на такъв жалък интелектуално и професионално човечец, да се повери министерство..!? Изглежда може! Щом начело на държавата е еднокнижен пожарникар, всичко става. Останалите му министри са с подобен интелектуален капацитет. На енергетиката, на селското стопанство... Да не споменаваме пък, онези две министърки с "прекрасния" английски език..
26.08.2020 16:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети