Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христиан Митев: Този главен прокурор очевидно не поставя чадъри, видяхме арестуван министър

Политика

Христиан Митев: Този главен прокурор очевидно не поставя чадъри, видяхме арестуван министър

Христиан Митев: Този главен прокурор очевидно не поставя чадъри, видяхме арестуван министър - Tribune.bg
Снимка:

"Предвижда се специална фигура, която да разследва главния прокурор, ще бъде предлаган от най-малко 6 члена на ВСС, ще бъде избиран от пленума с мнозинство – повече от половината. Ще бъде изцяло независим, няма да може да се прилага методическото ръководство, което се прилага по отношение на другите".

Това обясни пред Канал 3 депутатът от Обединени патриоти Христиан Митев.

"Ще се изискват 12-годишен опит и професионални и нравствени качества. Така ще намерим най-добрата формула, при която няма да има безконотролност на главния прокурор, чисто теоретично, ако се извършват престъпления", сподели Митев.

 "Фигурите, които се предлагаха за разследващи попадаха в зависимост на главния прокурор – по линия на йерархията или методическия надзор. Съдийската колегия на ВСС също ще бъде включена в избора. Няма пречка да е прокурор от ВКС, или от друга прокуратура, не е задължително да е от прокурорската колегия на ВСС", смята Христиан Митев.

 "Този главен прокурор очевидно не поставя чадъри, видяхме арестуван министър, както и секретар на президента", завърши той.


 

Автор

Коментари (4)

Kaiser Souze С този помиярски профил на страхлив онанист се чувстваш прекрасно,нали? Мастурбацията не е заместител!
04.12.2020 21:54 / Отговор
Не чадър, а тента е разпънал главният каскет върху мафиота Борисов, Пеевски, Доган, Каракачанов, Симеонов и цялата корумпирана хунта. Прокуратурата трябва да не е в съдебната власт, и не трябва да има главен прокурор, има ли главен адвокат.
05.12.2020 09:18 / Отговор
БРАВО ! Това е ПЪРВИЯТ в историята на Б-я, Гл. Прокурор, обявил война на мафията ! РЕСПЕКТ ! Чакаме ПРИСЪДИ за МИЛИОНчева, КУРнела, ФИГУРАНТА на МАФИЯТА - ШПИОНИНА на Кремъл и цялата негова шпионска мрежа от ДС агенти , сестра Галева, КРАДЕЦ - МОШЕННИК Копейкин и още много други ИЗМЕКЯРИ - КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДИОТИ !!! ЗАТВОР до живот за тях или на гилотината!!!
05.12.2020 11:38 / Отговор
Бравото е ми няма нито един обвинителен акт, как да има осъдени, пък и Гешев си го назначиха мафията, Пеевски, Борисов и Доган. Така е, когато на върха са непрофесионалисти, а политически бухалки.
05.12.2020 14:42

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети