Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Алексиев: Не може да пращаме хеликоптер на всеки решил да ходи в планината

Политика

Алексиев: Не може да пращаме хеликоптер на всеки решил да ходи в планината

Алексиев: Не може да пращаме хеликоптер на всеки решил да ходи в планината - Tribune.bg
Снимка:

 „Ние надграждаме  спешната медицинска помощ по въздух. На Министерство на транспорта е поверено да бъде оператора на тази спешна медицинска помощ. Редовното правителство в последните си дни създаде структура, която не може да проработи добре, това наложи да направим един анализ, който показаха, че по- ефективно е тази дейност да се изпълнява от правителствения авиоотряд . Това е така, защото тя се финансира с пари от данъкоплатците и ние сме задължени да намерим ефективен модел за спешната медицинска дейност по въздух”. Това заяви служебният министър на транспорта Христо Алексиев пред журналисти в парламента.   

Той уточни, че процедурата на сух лизинг вече е в ход.

„16 януари е срокът за подаване на документи и се надявам, че близките месеци България ще може да осигури тази дейност. Важно е да се разграничи спешна медицинска помощ и търсене и спасяване. Такава дейност за търсене и спасяване ще бъде поверена на правителствения авиоотряд, но това е платена дейност – спешната медицинска помощ се финансира от държавата, но търсене и спасяване е нормално да бъде платена. Имайте предвид, че такъв полет може да струва 10 хиляди лева. Не може на всеки, решил да ходи в планината, да му пращаме хеликоптер с парите на данъкоплатците. Ако това е включено в застраховката му, ще бъде извършено“, категоричен е той.

„Хеликоптерът на Мариян Боновски няма право да лети, той не е правоспособен да лети, нямаме данни той да е свалил телата от Пирин. Това са въздушни джигити. Това е като да управляваш кола без табели, без годишен технически преглед. Този полет е негларементиран. Тече разследване, след проверката ще се предоставят данни на прокуратурата“, заяви министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети