Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Гаджев: Натискът по границата се засилва, не се вземат мерки

Политика

Христо Гаджев: Натискът по границата се засилва, не се вземат мерки

Христо Гаджев: Натискът по границата се засилва, не се вземат мерки - Tribune.bg

От края на юни и началото на юли мигрантският натиск по границата се засилва. Вълната е започнала и никой не се опитва да я контролира в МВР. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

„Очевидно границата не се пази както трябва и не се влага ресурс за по-активна охрана на границата“, коментира Гаджев и предположи, че може би рокадите в МВР са довели „до едно безвремие в МВР“.

Той посочи, че „фиксацията на г-н Рашков по време на кампанията в една политическа партия“ го е лишила от възможността да извършва друга работа.

ГЕРБ иска изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков по темите за бежанците и подслушванията. Целта на първото изслушване е да се види какво е състоянието на охраната на границата, поясни Христо Гаджев.

„Това, което имаме като информация, е че проблемът е сериозен и не се вземат достатъчно мерки.“

Гаджев даде примери с мигрантските центрове в Любимец и Харманли и уточни, че има четирикратно увеличение на броя на мигрантите там.

„Това са хора, които са влезли незаконно през границата“, посочи Гаджев.

Христо Гаджев съобщи още, че ще бъдат заведени граждански искове за правата на граждани, които са били обект на полицейска репресия по време на предизборната кампания.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети