Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Гаджев: Служебното правителство се опитва да „изчегърта“ София от Плана за възстановяване и устойчивост

Политика

Христо Гаджев: Служебното правителство се опитва да „изчегърта“ София от Плана за възстановяване и устойчивост

Снимка:

„Не може служебен кабинет да взима подобни драматични решения", каза от своя страна Даниел Митов

„Това, което ни притеснява и ще се борим срещу него са опитите на служебното правителство да „изчегърта“ цяла София от Плана за възстановяване и устойчивост“, каза кандидатът за народен представител от 25 МИР Христо Гаджев. 

Той уточни, че средствата за канализация на Волуяк, Кремиковци, Панчарево и Ботунец ще изчезнат, ако служебното правителство продължава да работи по този начин.

Гаджев добави, че в новия програмен период средства за метро не са допустими, затова Планът за възстановяване и устойчивост е механизмът, по който да се разшири софийското метро.

„Служебното правителство и МС в лицето на вицепремиера Петканов заявиха многократно, че искат да махнат проектите на София от Плана. Това означава, без разширение на метрото към кварталите Гео Милев, Слатина, Левски и Техпарк“, каза Гаджев.

Водачът на листата на 24 МИР и заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов допълни, че служебното правителство, което е правителство с ограничена легитимност води война срещу част от българската нация.

„Не може служебен кабинет да взима подобни драматични решения, които ще повлияят на съдбата и инфраструктурата на стотици хиляди граждани, в случая граждани на София. По никакъв начин не можем да позволим и ще протестираме срещу решения, които са прибързани и се взимат от кабинет, който не е контролиран от парламент, и който не е избран от българските граждани“, подчерта Митов.

Гаджев попита останалите партии, които се борят за доверието на българските граждани къде са и защо не защитават интересите на столичани от действията на правителството, които ще ощетят София. „Къде е Мая Манолова, която преди две години обещаваше канализация на жителите на Волуяк. Днес, когато проектът за канализацията на Волуяк е готов и само трябва да бъде одобрено, но е изваден от служебното правителство нея я няма никъде“, каза Гаджев. Митов, добави, че останалите политически формации не взимат страна по тези важни теми, тъй като са част от служебния кабинет.  

 

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още