Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Гаджев: Служебното правителство се опитва да „изчегърта“ София от Плана за възстановяване и устойчивост

Политика

Христо Гаджев: Служебното правителство се опитва да „изчегърта“ София от Плана за възстановяване и устойчивост

Христо Гаджев: Служебното правителство се опитва да изчегърта София от Плана за възстановяване и устойчивост - Tribune.bg
Снимка:

„Не може служебен кабинет да взима подобни драматични решения", каза от своя страна Даниел Митов

„Това, което ни притеснява и ще се борим срещу него са опитите на служебното правителство да „изчегърта“ цяла София от Плана за възстановяване и устойчивост“, каза кандидатът за народен представител от 25 МИР Христо Гаджев. 

Той уточни, че средствата за канализация на Волуяк, Кремиковци, Панчарево и Ботунец ще изчезнат, ако служебното правителство продължава да работи по този начин.

Гаджев добави, че в новия програмен период средства за метро не са допустими, затова Планът за възстановяване и устойчивост е механизмът, по който да се разшири софийското метро.

„Служебното правителство и МС в лицето на вицепремиера Петканов заявиха многократно, че искат да махнат проектите на София от Плана. Това означава, без разширение на метрото към кварталите Гео Милев, Слатина, Левски и Техпарк“, каза Гаджев.

Водачът на листата на 24 МИР и заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов допълни, че служебното правителство, което е правителство с ограничена легитимност води война срещу част от българската нация.

„Не може служебен кабинет да взима подобни драматични решения, които ще повлияят на съдбата и инфраструктурата на стотици хиляди граждани, в случая граждани на София. По никакъв начин не можем да позволим и ще протестираме срещу решения, които са прибързани и се взимат от кабинет, който не е контролиран от парламент, и който не е избран от българските граждани“, подчерта Митов.

Гаджев попита останалите партии, които се борят за доверието на българските граждани къде са и защо не защитават интересите на столичани от действията на правителството, които ще ощетят София. „Къде е Мая Манолова, която преди две години обещаваше канализация на жителите на Волуяк. Днес, когато проектът за канализацията на Волуяк е готов и само трябва да бъде одобрено, но е изваден от служебното правителство нея я няма никъде“, каза Гаджев. Митов, добави, че останалите политически формации не взимат страна по тези важни теми, тъй като са част от служебния кабинет.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати