Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Гаджев: Украйна няма време да чака да си играем на чиновници

Политика

Христо Гаджев: Украйна няма време да чака да си играем на чиновници

Христо Гаджев: Украйна няма време да чака да си играем на чиновници - Tribune.bg
Снимка:

"Юнският пакет помощ, който гласува МС към Украйна тепърва предстои да заминава, ще го товарят надявам се с БТР-те. Ноември месец помощта за Украйна ще се прати февруари, решението за БТР-ите няма да го коментирам". Това заяви председателят на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев. 

"Министерството на отбраната отговаря за транспорта и логистиката. От ноември месец обаче чакаме да се прати помощта", каза Гаджев. Той изрази надежда повече такъв подход, водещ до забавяне, да приключи. "Искаме да видим ясен план и график как ще се случва всичко от тук нататък," изиска председателят на комисията по отбрана.

"Няма да си лягат, докато не се случи, това, което са обещали в управленската програма, да се изпълни, а не да се събират и да пият кафе", отсече Христо Гаджев.

По думите му "Украйна няма време да чака да се "начиновничат" българските чиновници". Искаме да видим ясен план-график какво и как ще се случва оттук нататък, каза депутатът.  "Най-добрият подарък, който украинците винаги са искали, е ПВО, 8-ми декември сме гласували ПВО да бъде предоставена на Украйна, още не е", добави председателят на комисията по отбрана.

На въпроса дали Тагарев трябва да остане след ротацията, Христо Гаджев заяви, че ще се видят оценките и анализите на министрите, но е важно да се прецени и дали изобщо ще се стигне до ротация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети