Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Гаджев: Кацаров не отговаря на депутати, бил в отпуска, а отива при Радев на среща

Политика

Христо Гаджев: Кацаров не отговаря на депутати, бил в отпуска, а отива при Радев на среща

Христо Гаджев: Кацаров не отговаря на депутати, бил в отпуска, а отива при Радев на среща - Tribune.bg
Снимка:

„Здравният министър Стойчо Кацаров бави отговори на два мои въпроса и не спазва срока от 14 дни, разписан в Правилника за работа на Народното събрание", посочи на парламентарен контрол народният представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

Той поиска от председателката на парламента Ива Митева да наложи на здравния министър да отговори в срок писмено или да се яви следващата сряда на редовното заседание на парламента, за да изясни пред депутатите колко лекари е съкратил за два месеца, докато е заемал поста. Гаджев настоя пред Ива Митева, че дори в платен годишен отпуск министър Кацаров е имал на разположение 14 дни, за да му отговори в зала или да подпише писмен отговор.

„Председателката на парламента удобно се позова на платения годишен отпуск, който ползва министър Кацаров, но появата му при президента на срещата за пандемията, я опроверга", заяви Гаджев.

Впоследствие, депутатът от ГЕРБ отново взе думата и запозна колегите си в пленарна зала, че здравният министър не е в отпуск, а е на среща при президент във връзка с разпространението на ковид в страната. Гаджев уличи служебния министър, че е използвал фалшив мотив, за да не отговори в законно установения срок на неговите питания като народен представител. Депутатът от ГЕРБ поиска от водещата заседанието Мукадес Налбант да информира председателката на парламента, че е била подведена от здравния министър. Христо Гаджев отново настоя министър Стойчо Кацаров да бъде извикан на редовно заседание на парламента следващата сряда, за да отговори на зададените му въпроси, както указват разпоредбите на Правилника за дейността на Народното събрание.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети