Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Хинков: Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си

Политика

Христо Хинков: Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си

Христо Хинков: Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си, коментира пред БТВ здравният министър проф. Христо Хинков.

"Много неправилно съм разбран. За мен освобождаването на моят заместник  бе сигнал към мен - много сериозно да се замисля за темповете на работа си", посочи проф. Хинков. Той поясни, че е имал свобода да назначи един-двама от заместниците си, а останалите били прерогатив на премиера. 

"Проф. Илко Гетов е предложение на премира, съгласен съм с неговото назначение", уточни здравният министър. Той ще поиска от заместника си да обясни повече за експорта на лекарствата. 

Проф. Хинков уточни, че е освободил главният секретар, който е заварил от служебното правителство, защото не бил доволен от работата му, като я характеризира като "твърде хаотична и неорганизирана". 

"Лоялен съм към това правителство", изтъкна здравният министър.

Той не е запознат, че в кабинета му има хора със сигнали в прокуратурата.

"Мисля, че се прекрачват някои граници и има опасност да се създаде впечатление в хората, че има някакви проблеми", смята министърът. За него думата "фармамафия" е доста описателна.

"Ако изчезне едно лекарство за определен период от време, което е много важно за едно хронично заболяване, това променя лечението и в екстремния му вариант може да се нарече убийство от разстояние, защото изчезването му по някакви причини, включително по нерегламентиран ред е престъпление", категоричен е проф. Хинков. По думите му от доклада на ДАНС не ставали ясни всички причини, поради които изчезват лекарствата от страната.

 

Последвайте ни в Google News

 

Етикети МЗ
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати