Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов поставя условия на ГЕРБ: Няма да преговаря с тях, докато не се разграничат от Борисов

Политика

Христо Иванов поставя условия на ГЕРБ: Няма да преговаря с тях, докато не се разграничат от Борисов

Христо Иванов поставя условия на ГЕРБ: Няма да преговаря с тях, докато не се разграничат от Борисов - Tribune.bg
Снимка:

"Има обществени реалности, с които трябва да боравим. Докато ГЕРБ не се разграничат от Борисов няма как да преговаряме с тях. Не е моя работа да им давам акъл, но такова разграничение се очаква от нашите избиратели, при такива условия сме склонни да преговаряме с всички, дори и с ГЕРБ", заяви Христо Иванов от кулоарите на Народното събрание.

По думите му третият мандат  се е провалил, защото БСП  са го умъртвили при самото му раждане. Той отчете, че за страната най-добре би било  изборите да са в една и съща неделя.

"Но дали ще се получи, това е общо решение между президентството и парламента, досега не сме били в подобна ситуация и това бави решението", добави Христо Иванов.

След тези си думи в Народното събрание Иванов се оправда пред „Фрог нюз“, че нямал точно това предвид.

„Излиза, че ние допускаме разговори с ГЕРБ. Не съм имал предвид това. Позицията на коалицията ни винаги е била такава и остава непроменена - не предвиждаме възможност да разговаряме за съвместно управление с ГЕРБ под каквато и да е форма. Коментирах, че сме готови да разговаряме с всички по отношение на теми като измененията в Конституцията, които изискват големи конституционни мнозинства“, е заявил пред медията съпредседателят на "Демократична България".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп