Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Борисов номинира премиери при невръчен мандат, това са кьорфишеци

Политика

Христо Иванов: Борисов номинира премиери при невръчен мандат, това са кьорфишеци

Христо Иванов: Борисов номинира премиери при невръчен мандат, това са кьорфишеци - Tribune.bg
Снимка:

Днес ще проверим в Пловдив борбата с корупцията и ограничаването на руското влияние, каза лидерът на ДБ

„Бих призовал за сериозно отношение. Ясно е, че който и да получи третия мандат, ще трябва да стъпи на формулата, която се формира в рамките на първите два. Изобщо не говорим за коалиция, участие на министри и на лидери в кабинета, за да не се превръща в арена на противопоставяне, ако изобщо има шанс да се случи“. Това заяви Христо Иванов пред „24 часа“ в отговор на въпрос дали е готов да предложи кабинет начело със себе си, ако третият мандат бъде връчен на „Демократична България“.

Иванов е в Пловдив на извънредната сесия за панаира.

Той отново повтори, че биха подкрепили кабинет само при ясни ангажименти за конституционна реформа на прокуратурата, борба с корупцията и ограничаване на руското влияние у нас.

„И понеже на Борисов не му е изгодно да се произнесе по тези тези, почва с кьорфишеци и уйдурми. Ще номинира премиери от други партии при невръчен трети мандат. Това е опит да измести темата“, смята Иванов.

И зададе въпроса: „Готова ли е българската политическа класа да премине към съществуване без договорки и коалиции, но да върви към ограничаване на руското влияние и корупцията. И днес това ще го проверим в Пловдив“.

Христо Иванов отбеляза още, че „Демократична България“ ще проведе разговори с всички парламентарно представени партии, ако третият мандат бъде връчен на коалицията.

Той припомни, че „Продължаваме Промяната“ са потърсили подкрепа от всички, но не са я получили.

Иванов е на мнение, че всеки, който получи третия мандат, ще постъпи по този начин, за да има някаква възможност нещо да се случи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп