Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Демокрацията е разговор между несъгласни, ще се наложи да се научим да го водим

Политика

Христо Иванов: Демокрацията е разговор между несъгласни, ще се наложи да се научим да го водим

Христо Иванов: Демокрацията е разговор между несъгласни, ще се наложи да се научим да го водим - Tribune.bg
Снимка:

„Благодаря на всички, които днес дадоха гласа си и не оставиха съдбата на България в ръцете на безразличието. На всички, които преодоляха умората от поредицата избори и гласуваха с гласа на надеждата си за България. Специална благодарност за сънародниците ни извън страната, които организираха секции, пътуваха, редиха се на опашки и отделиха от времето си, за да бъдат близо до България и да участват в определянето на нейните съдбини в един обективно труден и за нас тук, и за цяла Европа момент“.

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ДБ Христо Иванов.

„Благодаря за цялата енергия и отдаденост на нашите кандидати и подкрепящите ги местни организации, много от които на практика не са излизали от кампаниен режим през последните две години. Благодаря на партньорите ни от “Продължаваме промяната”, ДСБ и Зелено движение за усилието да обединим силите си и специално за старанието, което всички в голямата коалиция положихме, да водим една позитивна кампания, без да влизаме в атаки към опонентите си. Радвам се, че показахме как можем да работим в единодействие, като екип, и можем да дадем на избирателите си алтернативата, от която имат нужда. Доказахме, че можем да бъдем пътят към решението, а не част от проблема“, продължава той.

„Не мога да не спомена и всички, благодарение на които платформата „Ти броиш” работи и за пореден път пази гласовете на всички българи от изборни измами и манипулации: нашите представители в секционните избирателни комисии, нашите пазители на вота, нашите валидатори, нашия правен щит, оказващ съдействие при всеки подаден сигнал за нередност, но също и екипа програмисти и всички останали невидими, но безценни хора, без които платформата “Ти броиш” не би могла да функционира. Огромно благодаря и на нашите дарители, които намериха смелостта, мотивацията и, разбира се, средствата, за да ни подкрепят в поредна кампания. Благодаря им за търпението да участват с подкрепата си в един труден, но безкрайно важен за страната ни политически процес, от който зависи и качеството на живот, и условията за правене на бизнес, и инвестиционният климат. Благодаря на предизборния ни щаб с всички негови нива и разклонения и специално на екипа на “Да, България!”, които са железни, за пореден път“, продължава лидерът на ДБ.

„Резултатите от тези избори препотвърждават онова, което знаем от доста време - обществото ни е силно разделено и това е сериозен проблем. Освен проблем обаче, това е и възможност да започнем да съшиваме прокъсаната тъкан на това общество. Защото демокрацията е разговор между несъгласни. Вотът на гражданите ни казва, за пореден път, че ще се наложи да се научим да водим този разговор“, завършва той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети