Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Дишаме във врата на ДПС, може и да ги изместим

Политика

Христо Иванов: Дишаме във врата на ДПС, може и да ги изместим

Снимка:

„Започва да се очертава една по-добра България, в която Бойко Борисов продължава с административния, финансов, корупционен ресурс да печели изборите, но губи властта“. Това коментира в изборното студио на bTV съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той призова българите да се освободят от страха и определи като трогателни изборните опашки в чужбина. По думите му „въпреки хаоса, който организира ЦИК, плашенето и мачкането“ хората излизат да си дадат гласа.

„БСП губи централно място. ДПС повече не може да играе ролята на този, който определя царете задкулисно. Независимо от това дали ще надскочим ДПС, самият факт, че им дишаме във врата, показва, че, като една консистентна политическа сила, можем да ги изместим като политическа сила, която налага дневния ред, но не на корупцията, а на развитието, заяви Христо Иванов.

Иванов не поиска да говори за коалиции, защото трябвало „първо да се види колко тежим, след като гласуваме против мандата на Бойко Борисов“.

По думите му „управлението не може да бъде самоцел“: „Излизането от една толкова дългогодишна склероза на българската демокрация минава през няколко избора, минава през сложно разчупване на едни циментирани повече от 30 г. реалности“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още