Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов доволен от уволненията: Има ключови институции, чиито ръководства трябва да се сменят

Политика

Христо Иванов доволен от уволненията: Има ключови институции, чиито ръководства трябва да се сменят

Христо Иванов доволен от уволненията: Има ключови институции, чиито ръководства трябва да се сменят - Tribune.bg
Снимка:

Има поредица от ключови институции, чиито ръководства трябва да бъдат сменени, вие знаете нашата позиция - това се отнася и до БНТ, за да може националната телевизия да се върне към своята роля на истински обществен осведомител, ключов фактор за българската демокрация, с пълния потенциал на своите журналисти, на работещите в нея. Това заяви пред БНТ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Твърде дълго бяха назначавани хора, които не отговаряха на никакви други качества, освен това да са лоялни на Борисов и на ГЕРБ и този тип хора няма как да не бъдат сменени“, подкрепи действията на служебния кабинет Иванов.

Уточни, че дългият път на връщане към възстановяване доверието в институциите няма да мине без определени смени, не означава, че трябва да има поголовна чистка, мярата е много важна. И подчерта, че не са готови да подкрепят всяко назначение: „Назначение на хора, свързани с комунистическите тайни служби, назначение на хора, свързани с фигури като г-н Божков, назначения на хора, които са свързани с лобита, с ДПС или с Русия не са нещо, което ние можем да подкрепим“.

Христо Иванов отново подчерта, че има ключови институции за състоянието на демокрацията, като тези, свързани с националната сигурност. Няма как в такава международна ситуация и в момент, когато ще се провеждат избори, шефовете на тези институции да излизат в отпуск, това е скандал, посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати