Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов похвали речта на Радев

Политика

Христо Иванов похвали речта на Радев

Христо Иванов похвали речта на Радев - Tribune.bg
Снимка:

Надеждата ми не е свръхголяма, защото досега имаме много думи, много жестове и малко действия от тяхна страна, коментира Христо Иванов посещението в РСМ на Кирил Петков

„Ще продължим разговорите в рамките на коалицията да бъде излъчена временна комисия, която да обедини всички мнения за конституционни реформи“. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти в парламента след речта на държавния глава Румен Радев.

„Президентът извади пред скоби, като първа тема, необходимостта за реформа на прокуратурата и то именно конституционна реформа. Тук не може да не се присъединим към неговия призив парламентът да започне работа по тази тема. Тя е трудна, изисква свръхмнозинство, по-голямо от това, което имаме като управляващо мнозинство“, посочи Христо Иванов.

Според него ще трябва да се търси форма на диалог за убеждаване на другите политически сили да подкрепят тези реформи.

„Те са неизбежни и ние трябва да започнем да работим за това“, категоричен бе той. Според него държавният глава е направил широк преглед на приоритетите на България.

Иванов определи напускането на ГЕРБ по време на словото на президента като излишна проява на нерви.

„Колегите от ГЕРБ не могат да не си дават сметка, че носят изключително тежко бреме. Напускането на зала, отказът да се чуе по-голямата част от обществото за тяхното наследство, не е път напред“, предупреди съпредседателят на ДБ.

Той коментира и визитата на Кирил Петков в Скопие, като я определи като жест на добра воля. Според него обаче все още сме далече от решаването на въпросите, свързани с Република Северна Македония.

„Надеждата ми не е свръхголяма, защото досега имаме много думи, много жестове и малко действия от тяхна страна. Очевидно е, че българската позиция ще трябва да търси нови начини да активизира диалога. Нашата позиция по отношение на Северна Македония и този проблем са далече от своето решение“, заяви още Христо Иванов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети