Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов и Мария Габриел единствени сложили подписи под коалиционното споразумение

Политика

Христо Иванов и Мария Габриел единствени сложили подписи под коалиционното споразумение

Христо Иванов и Мария Габриел единствени сложили подписи под коалиционното споразумение - Tribune.bg
Снимка:

Коалиционнното споразумение е било подписано вчера в 18 часа от Христо Иванов, който го е одобрил. Подпис после е сложила Мария Габриел, но останалите лидери от коалицията ПП-ДБ са отказали. Това заяви Рая Назарян от преговорния екип след излизане от президентството. 

„Споразумението вчера в 18:00 часа беше одобрено от господин Христо Иванов. След половин час, след като беше подписано вече от госпожа Габриел, останалите лидери от коалицията отказаха да го подпишат.“, заяви депутатът Назарян.

Текстът по коалиционното споразумение е разработен съвместно от двете формации през последната седмица.

В него са записани приоритетните за следващите 9 месеца реформи и начинът за попълване на регулаторите. Вътре освен това пише, че ако след 9 месеца има успешна ротация, оттук нататък тя ще се случва на 15 месеца. 

Документът е 11 страници. 

На въпрос на каква подкрепа разчита в парламента Габриел отговори: „На всички онези парламентарни групи, които поставят националния интерес над партийния“.

„България повече от всякога има нужда от стабилно правителство. За това смятам, че за да предложа състав на правителство съм подходила с отговорност. Давам ясна заявка, че отговорността е споделена“, това каза Мария Габриел, след като върна папка със състав на правителство на президента Румен Радев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети