Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: ИТН дестабилизира конституционния ред в страната, ДБ ще излъчат собствена кандидатура за президент

Политика

Христо Иванов: ИТН дестабилизира конституционния ред в страната, ДБ ще излъчат собствена кандидатура за президент

Христо Иванов: ИТН дестабилизира конституционния ред в страната, ДБ ще излъчат собствена кандидатура за президент - Tribune.bg
Снимка:

Моите избиратели ще ме пребият с камъни, ако гласувам за хора без биография, а на тези, на които знаем, ми се изправят косите“, допълни той

„Има такъв народ“ напуснаха заседанието, в което парламентът трябваше по някакъв начин да бърше кашата, която те бяха забъркали, след което ГЕРБ не участваха в гласуването, с което се опитаха да провалят приемането на това решение и да задълбочат кризата. После го оправиха, защото видяха, че няма да стане на тяхната“, това коментира в кулоарите на парламента председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов, след като в зала все пак депутатите гласуваха и приеха оттеглянето на проектокабинета на „Има такъв народ“.

„Виждаме, че ИТН дестабилизират конституционния ред в страната и от това  се възползват ГЕРБ. Задайте си въпроса кой точно ги връща на власт? При наличие , че ИТН отказват разговори с партиите извън ГЕРБ и ДПС за третия мандат. Третият мандат зависи от „Има такъв народ“  и ако те са готови на кабинет 6-8 месеца, което да преведе страната през зимата, пред коронакризата и мигрантската вълна. Но само със смислен разговор и подписано споразумение“, каза Иванов в кулоарите.

Съпредседателят на „Демократична България” отхвърли вариант подкрепа за Румен Радев срещу подкрепа за кабинет с третия мандат. Той заяви, че ДБ ще излъчат собствена кандидатура за президент. 

„Длъжни сме с третия мандат да намерим чрез отстъпки и разум формула. Ако някой иска да заложи на хаоса и смята, че той ще му помогне, прав му път“, каза Иванов.

„Моите избиратели ще ме пребият с камъни, ако гласувам за хора без биография, а на тези, на които знаем, ми се изправят косите“, допълни той. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати