Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деление с остатък: Коалицията се скара за парламентарната математика и местата в комисиите

Политика

Деление с остатък: Коалицията се скара за парламентарната математика и местата в комисиите

Деление с остатък: Коалицията се скара за парламентарната математика и местата в комисиите - Tribune.bg
Снимка:

По сметките на ИНТ коалиционните им партньори са взели повече места, отколкото им се полагат

БСП, ПП и ДБ са взели повече места в комисии отколкото им се полагат, а ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ са били ощетени. Това стана ясно от претенции на ИТН, обявени в пленарната зала. Партията на Слави Трифонов се обяви за честно разпределение на местата, а останалите им коалиционни партньори поискаха дебатът да се води някъде другаде, а не от парламентарната трибуна.

„Не е мястото в пленарна зала за разпределение на местата в комисиите. Парламентът се забавлява с интриги“, коментира претенциите на колегите си от ИТН за повече места в парламентарните комисии лидерът на ДБ Христо Иванов.

Той декларира, че ако се стигне до заключение, че ДБ са получили повече места, лично ще напусне правна комисия.

„По разумно е да обсъдим отново разпределението. Най-голямата несправедливост е, че опозицията бе лишена от заместник-председателските места в парламентарните комисии. Моля, да се отхвърли предложението на ИТН и да се създаде комисия по въпроса“, предложи Иванов.

В отговор Тошко Йорданов посочи, че налице е една несправедливост.

„Нека и другите парламентарни групи да получат места. Няма нищо срамно парламентът да реши, а не да обсъждаме по коридорите“, изтъкна Йорданов.

Представителя на ДПС Халил Летифов поздрави ИТН, че са  признали истината – опозицията е ощетена с разпределението на местата в парламентарните комисии.

„Това е резултатът, когато коалицията заседава в МОЛ-а“, уточни Летифов.

Георги Свиленски пък заяви, че като им се падат 2,6 места, не можели да разделят Крум Зарков на две.

Проф. Георги Михайлов от БСП допълни, че е възмутен и призова да се прекъсне този „сериозно инфантилен дебат“.

„В края на краищата има кантар, да се премерят депутатите от различните групи и да разпределим местата", иронизира социалистът разпрата в пленарна зала. 

„Престанете да гледате на ИТН като на хора, които непременно търсят конфликт. Ние сме принципни“, отговори му Виктория Василева от партията на Слави Трифонов.

„Една работа като тръгне накриво, върви така, докато не се оправи. Преразгледайте цялото разпределение, уважете принципите, прилагани досега, и ще видите как нещата ще се оправят“, категоричен бе и депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.  


Топ новини

виж още