Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Конституционната реформа е крайъгълен камък, но може да се случи само с втория мандат

Политика

Христо Иванов: Конституционната реформа е крайъгълен камък, но може да се случи само с втория мандат

Христо Иванов: Конституционната реформа е крайъгълен камък, но може да се случи само с втория мандат - Tribune.bg
Снимка:

Ако се установи, че има конституционно мнозинство, тогава правителството ще бъде създадено, посочи съпредседателят на „Демократична България“

„Обстоятелствата най-накрая показаха, включително и на ГЕРБ, че необходимостта от реформа на Конституцията и на правосъдието чрез конституционна реформа не може да бъде повече заобикаляна, скривана, замитана под килима. И на този фон това се превръща в крайъгълен камък на усилията за формиране на дневния ред на едно бъдещо управление и разбиране каква трябва да е конструкцията от политическите сили. Ясно е, че носител на тази идея сме ние от ПП-ДБ и е логично да се говори за втория мандат“. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти в кулоарите на парламента.

На въпрос, че Борисов е прегърнал тази идея и дали това може да смени посоката към първия мандат, той отговори категорично: „Не“.

„Ако се установи, че има конституционно мнозинство, тогава правителството ще бъде създадено, за да може да даде време да се развие конституционният процес и това прави още по-важно и обосновано създаването на правителство. Ние смятаме, че това трябва да се случи с втория мандат, включително защото сме тези, които можем ефективно и убедително за обществото да гарантираме, че конституционната промяна ще е достатъчно сериозна и дълбока“, подчерта Христо Иванов.

„Фундаментална цел на ПП-ДБ е да решим проблема не чрез махане на един или някакви войни между бивши приятели, а чрез системна промяна на правосъдието в България“, обясни той. Според него е логично това да стане основа на втория мандат и да са гаранти, че съдебната реформа ще бъде доведена до истински съдържателен резултат.

„Надяваме се всички да се включат в такива разговори, но такава реформа логично може да бъде реализирана само с втория мандат“, каза още веднъж Христо Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати