Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Лидерската среща на БСП е пиар, който прикрива обречеността на мандата

Политика

Христо Иванов: Лидерската среща на БСП е пиар, който прикрива обречеността на мандата

Христо Иванов: Лидерската среща на БСП е пиар, който прикрива обречеността на мандата - Tribune.bg
Снимка:

„Шансът за третия мандат е изключително малък. Ние имаме много различия с БСП, които сме заявили още в кампанията от гледна точка на приоритетите ни за икономическото развитие на България и от гледна точка на всички политики свързани със сигурността”, заяви Христо Иванов пред журналисти в Народното събрание.

По думите му България трябва да реализира дългосрочен ангажимент към политиката на НАТО, за да може да модернизира своите военновъздушни сили.  Той обобщи, че в тази връзка шансовете на ДБ да окажат подкрепа на правителство на БСП намаляват.

Христо Иванов допълни, че до този момент ДБ не са получили покана за лидерска среща от БСП, но не може да си обясни и какво си представя Корнелия Нинова, че ще се случи на нея. „Няма да скрия, че изглежда като PR, за да се прикрие, че мандатът е изначално провален”.

Запитан как ще коментира думите на Кирил Петков, че страната ни е изнасяла оръжие за Украйна още миналата година, той заяви:

„Ние винаги сме настоявали България да окаже всякаква помощ, така че това е дългосрочна наша политика. Вероятно, че за да се скрие това е минавало през посредници, което е донесло една загуби за България. Ние казвахме още от миналия парламент, че лицемерието струва пари”.

По случая с Nexo Иванов коментира, че компетентните органи си вършат работата и подчерта, че ДБ не я касае този казус.

 „ Даренията не ни поставят в условия на зависимост първо, защото ние имено затова публикувахме данните, за да се види, че става въпрос за дарения, които са 10-11 процента от общите дарения”, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп