Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Не е тайна, че нерегистрираната президентска партия ще участва на местните избори

Политика

Христо Иванов: Не е тайна, че нерегистрираната президентска партия ще участва на местните избори

Христо Иванов: Не е тайна, че нерегистрираната президентска партия ще участва на местните избори - Tribune.bg
Снимка:

„Президентът сформира една нерегистрирана партия на властта. Не е тайна, че се очаква много сериозно участие на президентския отбор на местните избори. През определени неформални контакти в Пловдив могат да се проследят определени вектори и в съдебната власт. Ако се стигне до освобождаването на Иван Гешев, къде ще застане например председателят на Върховния административен съд?“.

Това попита в предаването „Стълбището“ на „Дарик Радио“ един от лидерите на коалиция ПП-ДБ Христо Иванов.

Според него е обезпокоително, че през последните две години президентът Радев трупа власт в администрацията и че уж слабата по Конституция фигура на държавния глава се е оказала много силна чрез изплуването на един резервен конституционен модел, който по замисъл е трябвало да е само временен.

„Дори и този кабинет, предложен от ГЕРБ-СДС, да бъде избран на някаква магия в парламента, той не може да функционира нормално след това. Това го разбира добре и самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов“, твърди Иванов. Според него управление на Мария Габриел би носило белега на „злоупотребата с власт и корупцията, с които бихме описали предишните управления на ГЕРБ“.

„Главният прокурор Иван Гешев явно извади тайните. Той показа механизмите, посредством които е гарантирал безнаказаността на своите приятели, които вече не били негови приятели, както самият той се изрази. И след като тези доскорошни приятели го били предали, той започва да използва за натиск срещу тях същите тези неща, които доскоро е крил под миндера“, прогнозира той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети