Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов не иска да е премиер лично, но има няколко варианта за поста

Политика

Христо Иванов не иска да е премиер лично, но има няколко варианта за поста

Христо Иванов не иска да е премиер лично, но има няколко варианта за поста - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Да, България“ заплаши, че ако някой прави управление без тях след изборите „ще му се стъжни живота“

„Ние сме извън парламента и предизвикахме най-голямата му криза“, похвали се Христо Иванов в интервю пред „Дарик Радио“.

„Представете си какво ще стане в Народното събрание, ако някой си позволи да прави управление на промяната без наше участие – ще му се стъжни живота. „Демократична България“ е готова да управлява, но с поведението си извън парламента сме показали, че можем да бъдем и изключително ефективна опозиция“, заяви Иванов.

Тезата за интелигентната, конструктивна и ефективна опозиция беше широко застъпена и през 2014 г. Тогава обаче плановете да се стои извън властта бързо пропаднаха след коалирането с ГЕРБ. Тогава вместо констативна опозиция Реформаторския блок набързо се оказа неконструктивен коалиционен партньор.

Този път Иванов не изключи възможно коалиране анти-ГЕРБ.

„Кой ще управлява – казва избирателят, не аз. И нека свикнем с това. Не казва Бойко Борисов кой ще управлява. Не знаем с каква програма, с какви хора ще се появи и ще излезе от своето мълчание Слави Трифонов, не знаем как ще изглежда БСП след гражданската война, която минава в решителен етап там, не знаем как ще започне да изглежда Мая Манолова - какви хора и каква програма ще застане зад това нещо, Цветан Цветанов знаем ли как ще изглежда неговата формация“, изброи Иванов.

Той самият твърди, че не иска да става премиер. За сметка на това в политическата сила имало няколко варианта, които може да предложи за поста.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (16)

Нослето 4%,4%,4%,4% !
20.09.2020 09:15 / Отговор
Христо Иванов не иска Гешев! Едно продължение на медийната мантра "Цацаров и Чайка"...
Защо това е фейк:
Споразумението с Чайка е подписано от Борис Велчев още през 2008г. Отбележете, че споразумението обвързва и наследника на Велчев - Цацаров. Последният продължи споразумението, но само до края на собствения си мандат. Не обвърза наследника си!
Гешев - обзалагам се, че нито ще подпише ново споразумение с Путински главпрок, нито ще продължи действащото при Цацаров. Това е проблемът на Путинките у нас! Изгубиха контрол върху прокуратурата. И пищят неистово. А им предстои да загубят контрол и върху ВКС...
Путинки!
20.09.2020 09:19 / Отговор
Гладна кокошка премиерски пост сънува! И като се събудиш, Ристе - краката ти в аквариума...
20.09.2020 09:22 / Отговор
кесо Бай ви Ристю десантчика явно веке няма търпение да седне на управленската софра. Макар че е още раничко за такива сметки . Щот като гледам колко "активни борци" срещу "тиранията" се навъдиха напоследък хич не е за чудене ако си остане на улицата да продължи "пермаменнтната революция". А и то си има ред в тая работа - другарката Курни с БКП/БСП от 76 години насам имат "безсрочен абонамент" за властта, бай ви Ахмед също има такъв абонамент от 30 години, ами Черепа, Мустака и "политзатворниците" като Баневи, Арабаджиеви, Бобокови, Миню Стайковдето дето "гният" по затворите и в "тежка емиграция" за свободата, ами Мая Конопа що политически актив натрупа с костинбродски афери и огнени речи по площадите от 2014 г. насам, а за Румбата който първи размаха яростно юмрук на "тираните" да не говорим.
20.09.2020 09:58 / Отговор
Чао! Чао, Ристьо Маджов!
Разбрахте ли се най-после с др. Ламбовски?
20.09.2020 10:02 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети