Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов не изключва мнозинство с ГЕРБ след изборите

Политика

Христо Иванов не изключва мнозинство с ГЕРБ след изборите

Христо Иванов не изключва мнозинство с ГЕРБ след изборите - Tribune.bg
Снимка:

„Ние работихме в името на конкретни институционални реформи, които бяха осуетени, защото бяхме закарани на избори, за да не бъдат довършени тези реформи. Именно заради тези реформи се явяваме на избори сега и ще търсим мнозинство, което е готово да ги извърши.“ Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов пред журналисти.

Той заяви, че основната задача на ПП-ДБ са конкретните реформи, които много ясно са очертани в предложения от коалицията на ГЕРБ проект за споразумение при преговорите за неуспялата ротация в кабинета Денков-Габриел.

Запитан отношенията на ПП-ДБ с ГЕРБ и ДПС, Христо Иванов коментира: „Бяхме готови да работим с тях и сме готови да работим оттук нататък - именно, да се правят реформи.“

На въпрос дали от ПП-ДБ са готови след изборите да работят за осъществяване на предвидените реформи в мнозинство с участието на ГЕРБ и ДПС, той отговори, че това зависи първо от избирателите.

„Ние не знаем колко формации ще влязат в следващия парламент. Появяват се нови конфигурации, така че нека да видим каква ще е картината. Но мнозинството от наша гледна точка, в което ние сме готови да влезем, за което ние сме готови да поемем отговорност, е само такова мнозинство, което е готово да извърши тези реформи", заяви Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети