Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Не ни трябва пореден месия, който да ни спаси, нужно е демократично мнозинство

Политика

Христо Иванов: Не ни трябва пореден месия, който да ни спаси, нужно е демократично мнозинство

Христо Иванов: Не ни трябва пореден месия, който да ни спаси, нужно е демократично мнозинство - Tribune.bg
Снимка:

„Политиката на мътни води, в които различни лични проекти, спасители, месии и други такива фигури те доведоха България до тук! Трябва да спрем с това един месия да смени друг месия да спечели. Трябва да започнем да мислим за това как най-накрая да спечели България.“ Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов след подаването на документите на коалицията в ЦИК за предстоящите избори.

„Демократична България“ е единствената политическа формация, която наистина може да гарантира демократично мнозинство в парламента.“, добави той.

Иванов е категоричен, че ДБ след изборите ще продължи да следва принципите си да не работи с ГЕРБ и ДПС. По думите му от коалицията гледа на партията на Петров и Василев като на партньор и съмишленик.

„Гледаме на тях като на партньори и на съмишленици. Ние им предложихме явяване с общи листи, но те взеха друго решение. На тези избори сме конкуренти, но може да формираме демократично мнозинство в парламента. Но това означава, че трябва ясно отношение към ГЕРБ и ДПС, необходимо е мнозинството да е оформено и чрез коалиционно споразумение, да има решителност за дълбоки промени – правосъдието, регулаторите, службите. Това означава отношение към лустрацията. Има много теми, по които да си изясним позициите.“

ДБ все още не е взела окончателно решение за двойката, която ще влезе в надпреварата за „Дондуков“ 2.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети