Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И „Демократична България“ се регистрира, Христо Иванов очаква по-свободни избори

Политика

И „Демократична България“ се регистрира, Христо Иванов очаква по-свободни избори

И Демократична България се регистрира, Христо Иванов очаква по-свободни избори - Tribune.bg
Снимка:

ДБ ще иска промени в законодателство заради подслушванията

Очаквам изборите на 11 юли да бъдат много по-свободни, заяви съпредседателят на коалицията „Демократична България"/ДБ/ Христо Иванов след регистрацията й в ЦИК за участие в парламентарните избори на 11 юли.

„Ние разчитахме на електронната възможност за събиране на подписи. Внесохме 10 000 подписа общо, като от тях 500 бяха по електронен път. С това показваме, че електронното управление е мисия възможна“, коментира Христо Иванов. Според него е много важно, че мнозинството от гласовете за ДБ не идват от София.

„Страхуването няма да бъде вече фактор“, подчерта Иванов. По думите му ще има промени в листите на ДБ, но те няма да бъдат драстични.

„Не очакваме нови партньори. Този формат показа своята идеологическа същност. Доказа се, че лидерството е стабилно“ допълни Иванов. Той изтъкна, че „Демократична България" е една от най-стабилните коалиции.

„За да говорим за партньори, трябва да знаем как ще е състава на следващия парламент. Ние ще отправяме партньорство за сътрудничество с партиите на промяната. Важно е да излъчим правителство на промяната“, уточни Иванов. Той напомни, че червени линии има по отношение на ГЕРБ, ДПС и БСП.

По темата за подслушванията ген. Атанас Атанасов бе категоричен, че в държавата има органи и институции, които трябва да си свършат работата.

Ще настояваме за парламентарен контрол и промени в законодателството. Тези скандали са заради липсата на контрол при управлението на Борисов“, каза Атанасов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети