Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Очакваме нормален, структуриран и уважителен политически разговор

Политика

Христо Иванов: Очакваме нормален, структуриран и уважителен политически разговор

Снимка:

Искаме разговор, който да ни позволи да разберем за какво гласуваме в перспектива. Изобщо не става дума за порция назначения. Интересуват ни програми и реформи в дълбочина. Очакваме нормален, структуриран и уважителен политически разговор. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред Нова.

По думите му от „Демократична България” са били много ясни, че в парламента ще опитат да проведат разговор по най-важните неща, очертаващи физиономията на едно управление. „Трябва да правим разлика между правителство и управление. Кабинетът е група хора, които еднократно НС гласува и те стават министри. Управлението е процес. Той изисква мнозинство, което трябва да бъде структурирано около логика и някакви взаимни ангажименти за действия”, подчерта той.

„Не мисля, че неофициални разговори трябва да се превръщат в политически новини. Очевидно е, че има много различни разбирания за целта на разговора и начина, по който трябва да се води”. Това заяви Иванов в отговор на въпрос водени ли са преговори с „Има такъв народ” за подкрепа и съставяне на кабинет.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още