Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов определи мандата на Нинова като „мъртвороден“

Политика

Христо Иванов определи мандата на Нинова като „мъртвороден“

Снимка:

„Демократична България“ призоваваше за преговори преди връчването на третия мандат, защото вярвахме, че това е начинът да избегнем тази ситуация, в която сме в момента – третият мандат се дава на БСП и е мъртвороден, защото БСП няма подкрепа. Сега това изглежда силно като предизборна кампания и не виждаме смисъл да участваме“. Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обясни пред БТВ отказа да преговарят със социалистите.

„ДБ е сериозна идеологична сила. Когато има шанс за правителство сме готови да преговаряме, но нека никой не се опитва да ни превръща в миманс за своите сценки на национална отговорност“, подчерта той.

По думите му медиите действали „като лека дрога“ на някои политици, а „трябва да изберем между представителна демокрация и представление“.

„Трябва да има срещи, които позволяват да се кажат неща, след като колективни органи да вземат решения, да се ангажират с тях и тогава хората могат да са сигурни. Никъде по света няма политика, която да се прави само и ексклузивно пред камерите – това много популистки звучи. Не съм сигурен дали г-жа Нинова прави всичките си срещи пред камерите“, подчерта Христо Иванов.

Все пак Иванов подчерта, че пак би откликнал на покана на Трифонов.

„Смятам, че е възможно да разговарям с него, ако някога съумеем да изградим елементарно общо разбиране за думите. На наша страна е дългата демократична традиция на развитите държави, а на тяхна – желанието им да изобретяват демокрацията от нула“, смята той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още