Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов поиска управление на дълбоката промяна

Политика

Христо Иванов поиска управление на дълбоката промяна

Снимка:

„България е в криза и най-очевидното проявление на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно управление, което се ползва с подкрепа и нямаме ясна формула как да се справим с него“, заяви Христо Иванов в своето изказване пред Народното събрание.

Той изложи приоритетите на партията, като на първо място е подготовката за задаващата се следващата ковид вълна и още утре ще поканят на разговори парламентарните сили. Те ще предложат да не се излъчи контактна група и от парламента, за да помогнем и на служебния кабинет и здравните власти.

На второ място, но не по значение, Иванов заяви, че е важно Плана за възстановяване и развитие да бъде внесен възможно най-бързо. Максимално бързо трябва да се започне работа и по бюджета, но той да е бюджет на промяната, да има прозрачност и преизчисляване на пенсиите, отглеждането на деца и помагане на българското здравеопазване.

„Това, което се случва в една болница в момента показва ясно, че лекарите нямат възможност да си вършат ефективно работата и този разговор трябва да започне. Акцент за ДБ ще бъдат българите в чужбина, изборни промени и да се елиминира лобизма. Възможно най-бързо трябва да се заемем с опазването на природата, а инвестицията в културата да бъде национален приоритет“, заяви Христо Иванов.  

„Този парламент трябва да отстои българския интерес и да намерим решение на проблема със Северна Македония“, допълни още той. Лидерът на ДБ подчерта, че най-големия проблем е „сарайския модел“ и никакви прилагателни като „партия на протеста и протеста“ нямали значение, ако не покажат какво ще направят. Христо Иванов обяви, че мониторинга на България не е спрян, който и каквото да говорел и държавата ни се намирала под три такива. Разклащане на българския суверенитет било срещата на лидери на партии с Ердоган. Вече не се говорело за Шенген, а санкциите от закона Магнитски показвало, че страната ни губи своя суверенитет.

За ДБ ще бъде национален приоритет е да има лустрация, енергийния суверенитет на България, решителна модернизация на армията, трансформация на цели сектори. Най-сетне трябва да се въведе електронно управление, което да е платформа за дълбока административна платформа, казват те.

Иванов не пропусна и съдебната реформа, като нападна главния прокурор Иван Гешев, че при поредно откриване на парламента го няма и това според лидера на ДБ било знак, че обвинител №1 е готов да си подаде оставката. Този път от ДБ нямало да вкарват предложение за конституционна реформа, а щели да канят партиите на дебати.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още