Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов поиска управление на дълбоката промяна

Политика

Христо Иванов поиска управление на дълбоката промяна

Христо Иванов поиска управление на дълбоката промяна - Tribune.bg
Снимка:

„България е в криза и най-очевидното проявление на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно управление, което се ползва с подкрепа и нямаме ясна формула как да се справим с него“, заяви Христо Иванов в своето изказване пред Народното събрание.

Той изложи приоритетите на партията, като на първо място е подготовката за задаващата се следващата ковид вълна и още утре ще поканят на разговори парламентарните сили. Те ще предложат да не се излъчи контактна група и от парламента, за да помогнем и на служебния кабинет и здравните власти.

На второ място, но не по значение, Иванов заяви, че е важно Плана за възстановяване и развитие да бъде внесен възможно най-бързо. Максимално бързо трябва да се започне работа и по бюджета, но той да е бюджет на промяната, да има прозрачност и преизчисляване на пенсиите, отглеждането на деца и помагане на българското здравеопазване.

„Това, което се случва в една болница в момента показва ясно, че лекарите нямат възможност да си вършат ефективно работата и този разговор трябва да започне. Акцент за ДБ ще бъдат българите в чужбина, изборни промени и да се елиминира лобизма. Възможно най-бързо трябва да се заемем с опазването на природата, а инвестицията в културата да бъде национален приоритет“, заяви Христо Иванов.  

„Този парламент трябва да отстои българския интерес и да намерим решение на проблема със Северна Македония“, допълни още той. Лидерът на ДБ подчерта, че най-големия проблем е „сарайския модел“ и никакви прилагателни като „партия на протеста и протеста“ нямали значение, ако не покажат какво ще направят. Христо Иванов обяви, че мониторинга на България не е спрян, който и каквото да говорел и държавата ни се намирала под три такива. Разклащане на българския суверенитет било срещата на лидери на партии с Ердоган. Вече не се говорело за Шенген, а санкциите от закона Магнитски показвало, че страната ни губи своя суверенитет.

За ДБ ще бъде национален приоритет е да има лустрация, енергийния суверенитет на България, решителна модернизация на армията, трансформация на цели сектори. Най-сетне трябва да се въведе електронно управление, което да е платформа за дълбока административна платформа, казват те.

Иванов не пропусна и съдебната реформа, като нападна главния прокурор Иван Гешев, че при поредно откриване на парламента го няма и това според лидера на ДБ било знак, че обвинител №1 е готов да си подаде оставката. Този път от ДБ нямало да вкарват предложение за конституционна реформа, а щели да канят партиите на дебати.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети