Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Разговори с ДБ бяха водени само за Петър Илиев

Политика

Христо Иванов: Разговори с ДБ бяха водени само за Петър Илиев

Снимка:

В тази ситуация не можем да си позволим да даваме шанс, категоричен беше той

Председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов изрази опасния от очертаващата се политическа формула. Пред БНР той изрази надежда, че ИТН ще я преосмислят.„ Реалността е, че на нас ни липсва критичната минимална доза информация, на база, на която да вземем решение“. Иванов заяви, че не може да си изкриви душата и да каже, че предложението за премиер на Пламен Николов е убедително. „Начинът, по който стана появяването на Пламен Николов, много ме притеснява. Става дума за процес без предсказуемост“, смята Иванов.

Той обясни, че иска да раздели коментарите за персоната и очакванията за този един от най-високите постове в републиката. „Това не е просто някаква длъжност. Не може да си позволим да влизаме в режим просто на даване на шанс. С 65 депутати очевидно нищо не може да се направи. Тук е изкуството да намериш общи знаменатели, доверие и диалог от останалите партии, а не да искаш подкрепа на всяка цена“, подчерта Иванов.

„Има разлика между нас и БСП затова, че може би БСП изхожда от реалността на своите резултати на два поредни избора. Ако тази тенденция продължи е лесно да си представим мотивацията на БСП, ние не сме в тази ситуация. Ако ДБ е встрани от правителството, в ДПС ще са щастливи. Не получихме предложение за премиер, а матрьошка от черни кутии“, подчерта депутатът.

„Не сме взели окончателно решение, ще изчакаме до последния възможен технологичен момент, за да видим ИТН в каква посока ще тръгнат. Не ни плашат нито предсрочни избори, нито изолация“, каза още Иванов.

„Не се работи с политика на свършените факти...“, категоричен беше той.

С нас в петък бяха водени разговори само за личността на Петър Илиев. Имахме дълъг разговор за личността му. Аз се опитах да обясня защо не е подходящ за премиер, добави Иванов.

„За нас е проблематично да бъде и министър“, добави той.

„Оставаме с някаква надежда към ИТН. Не сме затворили вратата, даваме им сигнал, че тези им действия няма да доведе до нашата подкрепа“, категоричен беше Иванов.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още