Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов призова президента да спре да плаши хората, няма да въвлечем България във война

Политика

Христо Иванов призова президента да спре да плаши хората, няма да въвлечем България във война

Христо Иванов призова президента да спре да плаши хората, няма да въвлечем България във война - Tribune.bg
БГНЕС

„България трябва да е в крак с предизвикателствата, пред които сме изправени заради агресията на Путин. Освен това така даваме зелена светлина към така нужната модернизация на Българската армия.

Мирът не е това да се напише думата на едни хартийки. Ние не можем да продължим да сме едни консуматори на сигурност, за която друг плаща. Ако искаме да живеем в сигурна Европа, това значи, че трябва да модернизираме отбраната си и да гарантираме мира”. Това заяви  съпредседателят на „Демократична България” (ДБ) Христо Иванов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той се обърна към Румен Радев като заяви, че държавният глава трябва да спре да плаши хората, че с решението включваме България във война!

„Това не е вярно. Ако службите разполагаха с такива доказателства, щяха да ни ги предоставят. Трябва да спрем да се занимаваме с този тип политиканстване. Президентът сякаш участва в някаква кампания. Над 50 страни вече са предоставили оръжия на Украйна, но не са въвлечени в конфликта. Призовавам президента да спре, защото това е безотговорно“, каза той. Думите на Иванов са в отговор на президента Радев от преди дни, че Демократична България ни тласка към война. „В тази ситуация лесни решения няма. Да не се замеряме с някакви кампанийни клишета. Да се даде тласък на модернизацията на Българската армия. Нека България да покаже, че може да сподели отговорността заедно с всички членове на НАТО“, призова той.

По думите му с предоставянето на военна помощ на Украйна ще се повиши силно сигурността на България. „Ние днес направихме много силна стъпка към повишаване на сигурността на България“, смята той.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети