Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Проф. Габровски заслужава уважение, но няма да промени позицията на ДБ

Политика

Христо Иванов: Проф. Габровски заслужава уважение, но няма да промени позицията на ДБ

Христо Иванов: Проф. Габровски заслужава уважение, но няма да промени позицията на ДБ - Tribune.bg
БГНЕС

Христо Иванов отново заяви, че ДБ няма да подкрепят кабинет с мандат на ГЕРБ – СДС. „Кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател, колкото и да заслужава уважение, няма да промени позицията на „Демократична България” за отказ от подкрепа на правителство с първия мандат”, каза той пред журналисти в кулоарите на НС. Той декларира, че от ДБ са готови да продължат преговорите с „Продължаваме Промяната” за изработване на формула, която би дала някакъв шанс за кабинет на малцинството с втория мандат.

„Ние продължаваме да смятаме, че ако изобщо в този парламент има някакъв шанс, при цялата сложност на политическия ребус, да се излъчи правителство, от наша гледна точка - това е с втория мандат”. 

„Очевидно е, че има огромни разделителни линии и недоверие към политическите формации в парламента. Преодоляването на тези натрупвания от разделение е много трудна задача. За съжаление аз не виждам сериозни усилия от нито една формация, президента, включително с тези атаки, които предприема, да успокоим топката и да потърсим начин да преодолеем недоверието”, коментира Христо Иванов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати