Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Разговорите с ПП вървят добре, трябва демократично, смело управление

Политика

Христо Иванов: Разговорите с ПП вървят добре, трябва демократично, смело управление

Христо Иванов: Разговорите с ПП вървят добре, трябва демократично, смело управление - Tribune.bg
Снимка:

Разговорите на ДБ и ПП вече са започнали и „вървят добре“, обяви пред БТВ Христо Иванов.

„Мандата, който получих от Националния съвет на „Да, България“, е насочен върху задачата да осигурим управляемост на страната. Ние сме изключително обезпокоени, че в тази трудна ситуация България продължава да няма правителство. На нея ѝ трябва демократично, смело реформаторско управление“, казва той.

Това била и причината Националният съвет на ДБ да каже – „намерете онази формула, която да осигури силите, които могат да излъчат такова правителство“.

„Ние и колегите от „Продължаваме промяната“ да имаме първия мандат. За да може в следващия парламент ние да сме тези, които да формулираме дневния ред и да имаме максималния инструментариум да гарантираме, че наистина ще бъде излъчено парламентарно, а не президентско, демократично, смело реформаторско управление. Ние ще преговаряме с колегите, ще видим кой е най-добрият вариант“, каза още съпредседателят на „Да, България“.

По думите му реденето на листите няма да е спорната тема.

„Ние залагаме на едно много по-умерено поведение, те са много по-енергични. Това се харесва на едни хора, на други не се харесва. Номерът е да съвместим тези две неща. На миналите избори това по някакъв начин сработи, но недостатъчно, за да осигури първия мандат“, допълни Христо Иванов.

Въпросът е да имаме първия мандат, за да сме ние тези, които налагаме дневния ред, каза няколко пъти Иванов.

Ние данък „Нексо“ нямаме да плащаме, отбеляза още той:

„Видя се, че става дума за една абсолютно политически мотивирана акция на прокуратурата, пропагандна. Всичките им твърдения се разпаднаха в дните между появяването им и детонацията на този фойерверк и днешния ден. Само дето свършиха работата – дадоха допълнителен аргумент „Демократична България“ да не получи третия мандат, защото ги беше страх, че щеше да се получи управление“, коментира Иванов.

„Дайте да си оправим системата за финансиране на политическите партии, за да няма вече подобни скандали“, призова съпредседателят на ДБ. По думите му в цяла Европа партиите се финансират от държавата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети